Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ZUPA
ROZGRZEWAJĄCA

Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną woda i gotuj na średnim ogniu około 2 godzin. Stale zbieraj powstającą na powierzchni pianę. Wyjmij miękkie mięso z wywaru, wywar przecedź, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw solą i po 10 minutach dodaj przyprawy: drobno pokrojoną i podsmażoną z mąka kukurydzianą cebulę, korzeń pietruszki, kolendrę, listek laurowy i ziarenka pieprzu.
Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij
ZUPA<br>ROZGRZEWAJĄCA<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną woda i gotuj na średnim ogniu około 2 godzin. Stale zbieraj powstającą na powierzchni pianę. Wyjmij miękkie mięso z wywaru, wywar przecedź, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw solą i po 10 minutach dodaj przyprawy: drobno pokrojoną i podsmażoną z mąka kukurydzianą cebulę, korzeń pietruszki, kolendrę, listek laurowy i ziarenka pieprzu.<br>Kiedy ryż będzie prawie miękki, wsyp do zupy posiekane orzechy. Posyp natką pietruszki, dodaj mieloną paprykę i szczyptę szafranu, wymieszaj. Gotuj jeszcze 5 minut, a następnie zdejmij
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego