Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
będą miękkie)
Po ugotowaniu zdejmij z wywaru zgromadzony na powierzchni tłuszcz, oddziel mięso od kości i drobno je posiekaj lub zmiel w maszynce. Kości ponownie włóż do garnka i gotuj tak długo, aż odparuje nadmiar płynu. Powinno zostać go 5-6 szklanek. Bulion przecedź, wymieszaj z mięsem, doprowadź do wrzenia, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie rozlej do miseczek. Włóż do nich plasterki ugotowanych na twardo jajek i ugotowanej marchewki. Wstaw miseczki do lodówki, by galaretka zastygła.
Galaretkę możesz podawać z sosem śmietankowym z chrzanem, doskonale smakuje również z musztardą, chrzanem, octem oraz zieloną sałatą doprawioną śmietaną z octem
będą miękkie)<br>Po ugotowaniu zdejmij z wywaru zgromadzony na powierzchni tłuszcz, oddziel mięso od kości i drobno je posiekaj lub zmiel w maszynce. Kości ponownie włóż do garnka i gotuj tak długo, aż odparuje nadmiar płynu. Powinno zostać go 5-6 szklanek. Bulion przecedź, wymieszaj z mięsem, doprowadź do wrzenia, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie rozlej do miseczek. Włóż do nich plasterki ugotowanych na twardo jajek i ugotowanej marchewki. Wstaw miseczki do lodówki, by galaretka zastygła. <br>Galaretkę możesz podawać z sosem śmietankowym z chrzanem, doskonale smakuje również z musztardą, chrzanem, octem oraz zieloną sałatą doprawioną śmietaną z octem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego