Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tłuszczu podduś cebulę, czosnek i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kawałki kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami, posyp zieleniną, zalej bulionem lub wodą, dodaj białe wino i cebulę z czosnkiem i pomidorami. Duś kilkanaście minut pod przykryciem.
Bakłażany pokrój w grube plastry, osącz na papierowym ręczniku, dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Drugą cebulę obierz i pokrój w duże krążki. Podsmaż na oleju na jasnozłoty kolor.
Upieczonego kurczaka przełóż na płaski półmisek, polej sosem, w którym się dusił, dookoła ułóż plastry bakłażanów i posyp krążkami podsmażonej cebuli. Udekoruj zieleniną. Podawaj
tłuszczu podduś cebulę, czosnek i pomidory. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Kawałki kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami, posyp zieleniną, zalej bulionem lub wodą, dodaj białe wino i cebulę z czosnkiem i pomidorami. Duś kilkanaście minut pod przykryciem. <br>Bakłażany pokrój w grube plastry, osącz na papierowym ręczniku, dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Drugą cebulę obierz i pokrój w duże krążki. Podsmaż na oleju na jasnozłoty kolor.<br>Upieczonego kurczaka przełóż na płaski półmisek, polej sosem, w którym się dusił, dookoła ułóż plastry bakłażanów i posyp krążkami podsmażonej cebuli. Udekoruj zieleniną. Podawaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego