Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pomidory,
100 g szynki,
0,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego,
200 g drobnego makaronu,
3 łyżki stołowe startego żółtego sera,
sól,
mielony czarny pieprz,
zielenina,
1 łyżeczka bazylii
Dokładnie umyj wszystkie warzywa. Pora pokrój w plasterki, cukinię i marchewkę w niewielką kostkę.
Przełóż warzywa do rondelka, dodaj białe wino, dopraw solą i pieprzem do smaku i duś około 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, przekrój i usuń ziarenek, dodaj do podduszonych warzyw z winem, wlej wymieszany z odrobiną zimnej wody przecier pomidorowy. Wymieszaj, podduś jeszcze chwilę, następnie przełóż do
pomidory,<br>100 g szynki,<br>0,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego,<br>200 g drobnego makaronu,<br>3 łyżki stołowe startego żółtego sera,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina,<br>1 łyżeczka bazylii<br>Dokładnie umyj wszystkie warzywa. Pora pokrój w plasterki, cukinię i marchewkę w niewielką kostkę.<br>Przełóż warzywa do rondelka, dodaj białe wino, dopraw solą i pieprzem do smaku i duś około 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.<br>Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, przekrój i usuń ziarenek, dodaj do podduszonych warzyw z winem, wlej wymieszany z odrobiną zimnej wody przecier pomidorowy. Wymieszaj, podduś jeszcze chwilę, następnie przełóż do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego