Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do miękkości chude mięso wolowe, przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa i podsmaż na oleju, razem z drobno posiekaną cebul, dopraw solą i czarnym i czerwonym pieprzem do smaku. Farsz powinien być lekko pikantny.
Ugotuj ziemniaki na półmiękko i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.
Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.
Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć
do miękkości chude mięso wolowe, przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa i podsmaż na oleju, razem z drobno posiekaną cebul, dopraw solą i czarnym i czerwonym pieprzem do smaku. Farsz powinien być lekko pikantny.<br>Ugotuj ziemniaki na półmiękko i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.<br>Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.<br>Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego