Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.
Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).
Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę, jeszcze raz wymieszaj.
Przygotowanym farszem napełnij pomidory, następnie przykryj je odciętymi wierzchami.
Opłucz i osącz liście sałaty. Wyłóż nimi duży płaski półmisek. Na liściach sałaty ułóż faszerowane pomidory. Udekoruj danie gałązkami koperku lub natki pietruszki, możesz je również obficie posypać szczypiorkiem
Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.<br>Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).<br>Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.<br>Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę, jeszcze raz wymieszaj.<br>Przygotowanym farszem napełnij pomidory, następnie przykryj je odciętymi wierzchami.<br>Opłucz i osącz liście sałaty. Wyłóż nimi duży płaski półmisek. Na liściach sałaty ułóż faszerowane pomidory. Udekoruj danie gałązkami koperku lub natki pietruszki, możesz je również obficie posypać szczypiorkiem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego