Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
łyżki winiaku, sól, pieprz
Sery pokroić w kostkę. Sałaty opłukać, osączyć i porozrywać na niewielkie kawałki. Orzechy posiekać. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki (rodzynki opłukać, namoczyć i osączyć).
Olej zmiksować z winiakiem, winogronami (lub rodzynkami) i orzechami. Sałaty wymieszać z serami, przełożyć do salaterki, polać sosem, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.


PAPRYKA FASZEROWANA BROKUŁAMI
2 czerwone papryki (40 dag)
FARSZ:
15 dag różyczek brokułów (mogą być mrożone), 2 jajka, 1/2 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki startego parmezanu, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
SOS:
4 pomidory (40 dag), 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, sól
łyżki winiaku, sól, pieprz<br>Sery pokroić w kostkę. Sałaty opłukać, osączyć i porozrywać na niewielkie kawałki. Orzechy posiekać. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki (rodzynki opłukać, namoczyć i osączyć).<br>Olej zmiksować z winiakiem, winogronami (lub rodzynkami) i orzechami. Sałaty wymieszać z serami, przełożyć do salaterki, polać sosem, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać.<br><br><br>&lt;tit1&gt;PAPRYKA FASZEROWANA BROKUŁAMI&lt;/tit1&gt;<br>2 czerwone papryki (40 dag)<br>FARSZ:<br>15 dag różyczek brokułów (mogą być mrożone), 2 jajka, 1/2 szklanki śmietany 36-procentowej, 3 łyżki startego parmezanu, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz<br>SOS:<br>4 pomidory (40 dag), 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, sól
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego