Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
około 10 minut.
* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.
* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie się zetnie, ułożyć na wierzchu ugotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem.
* Omlet przykryć i jeszcze prze chwilę trzymać na słabym ogniu. Podawać posypany posiekaną natką lub szczypiorkiem.
Nasza rada
Po wlaniu masy jajecznej na rozgrzaną patelnię powinnaś zmniejszyć ogień. W czasie smażenia lekko poruszaj patelnia, a zapobiegniesz przypaleniu się omletu. Co jakiś czas podważaj jego brzegi, by masa
około 10 minut. <br>* Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszać. Masę jajeczna dodać do usmażonej cebuli i papryki.<br>* Smażyć na niezbyt dużym ogniu, nie mieszając, tylko podważając łopatką brzegi omletu. Gdy masa od spodu całkowicie się zetnie, ułożyć na wierzchu ugotowane warzywa i doprawić solą oraz pieprzem.<br>* Omlet przykryć i jeszcze prze chwilę trzymać na słabym ogniu. Podawać posypany posiekaną natką lub szczypiorkiem.<br>Nasza rada<br>Po wlaniu masy jajecznej na rozgrzaną patelnię powinnaś zmniejszyć ogień. W czasie smażenia lekko poruszaj patelnia, a zapobiegniesz przypaleniu się omletu. Co jakiś czas podważaj jego brzegi, by masa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego