Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
upływie tego czasu wsyp do rondla opłukany i osączony ryz, wetknij obrane ząbki czosnku, rodzynki i suszone śliwki, z których wcześniej usunęłaś pestki.
Zalej wodą na 2-3 cm powyżej poziomu ryżu, przykryj pokrywką, odrobinę zwiększ płomień i trzymaj rondel na ogniu jeszcze około 40 minut, ż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.
Pilaw podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.
DOBRE RADY
PODROBY
ZAPIEKANE
upływie tego czasu wsyp do rondla opłukany i osączony ryz, wetknij obrane ząbki czosnku, rodzynki i suszone śliwki, z których wcześniej usunęłaś pestki.<br>Zalej wodą na 2-3 cm powyżej poziomu ryżu, przykryj pokrywką, odrobinę zwiększ płomień i trzymaj rondel na ogniu jeszcze około 40 minut, ż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie.<br>Pilaw podawaj gorący, bezpośrednio po przygotowaniu, tak układają go na talerzach, by poszczególne warstwy się ze sobą nie wymieszały. Posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: przed użyciem mięso opłucz wodą, najlepiej lekko ciepłą - wówczas łatwiej można usunąć tłuszcz, a mięso nie będzie lepkie.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PODROBY<br>ZAPIEKANE
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego