Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
30 minut.
Życzę smacznego
Jarosław Manek
"Kiełbasa w słoiku" Świetna kiełbasa autorstwa Herbatki
1 kg łopatki
2 ząbki czosnku
sól pieprz majeranek
Vegeta
Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa (na najgrubszych, oczkach"). Czosnek utrzeć na jednolitą masę. Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Niestety trzeba to próbować na surowo i dostosować do indywidualnych upodobań; moja Mama daje dużo majeranku i czasami nawet więcej czosnku, bo bardzo lubimy. Aha - ważne - mięso na surowo powinno być trochę mało słone - bo jak w trakcie gotowania puści soki to jego "słoność" się wzmoże. Kiedy mięso będzie już miało jednolita konsystencje trzeba je załadować do czystych
30 minut.<br>Życzę smacznego<br>Jarosław Manek<br>"Kiełbasa w słoiku" Świetna kiełbasa autorstwa Herbatki<br>1 kg łopatki<br>2 ząbki czosnku<br>sól pieprz majeranek<br>Vegeta<br>Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa (na najgrubszych, oczkach"). Czosnek utrzeć na jednolitą masę. Mięso wymieszać z czosnkiem i przyprawami. Niestety trzeba to próbować na surowo i dostosować do indywidualnych upodobań; moja Mama daje dużo majeranku i czasami nawet więcej czosnku, bo bardzo lubimy. Aha - ważne - mięso na surowo powinno być trochę mało słone - bo jak w trakcie gotowania puści soki to jego "słoność" się wzmoże. Kiedy mięso będzie już miało jednolita konsystencje trzeba je załadować do czystych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego