Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
się ostrożnie. Wymaga to elastyczności w stosowaniu diety i umiejętności wyczuwania reakcji organizmu. Złe samopoczucie powinno być sygnałem do zejścia dietą w dół.
Szczególną ostrożność należy zachować przy diecie nr 7, która w 100% składa się ze zbóż i z niewielkiej ilości wody. Diety z wyższą zawartością zbóż wymagają pewnego doświadczenia w makrobiotyce. Jeżeli długo odżywialiśmy się mięsem - organizm nasz przystosował się do trawienia zwierzęcego pokarmu i może mieć trudności z przyswojeniem nowego pokarmu, jaki stanowią zboża. Podobnie osoby, które zażywały dużo leków, mogą mieć osłabiony przewód pokarmowy i dlatego trawienie zbóż może być utrudnione. Należy również pamiętać, że zbyt wczesne
się ostrożnie. Wymaga to elastyczności w stosowaniu diety i umiejętności wyczuwania reakcji organizmu. Złe samopoczucie powinno być sygnałem do zejścia dietą w dół.<br>Szczególną ostrożność należy zachować przy diecie nr 7, która w 100% składa się ze zbóż i z niewielkiej ilości wody. Diety z wyższą zawartością zbóż wymagają pewnego doświadczenia w makrobiotyce. Jeżeli długo odżywialiśmy się mięsem - organizm nasz przystosował się do trawienia zwierzęcego pokarmu i może mieć trudności z przyswojeniem nowego pokarmu, jaki stanowią zboża. Podobnie osoby, które zażywały dużo leków, mogą mieć osłabiony przewód pokarmowy i dlatego trawienie zbóż może być utrudnione. Należy również pamiętać, że zbyt wczesne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego