Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
posiekać.
Steki usmażyć z obu stron na oleju. Wyjąc. Na tym samym oleju podsmażyć najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym marynowało się mięso. Chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i śmietaną.
Do sosu włożyć steki. Posypać ziarenkami pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.
Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem

pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki
Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt
posiekać.<br>Steki usmażyć z obu stron na oleju. Wyjąc. Na tym samym oleju podsmażyć najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym marynowało się mięso. Chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i śmietaną.<br>Do sosu włożyć steki. Posypać ziarenkami pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.<br>Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem<br>&lt;gap&gt;<br>pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki<br>Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego