Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1/AMD/98 zwyczajny

Najlepiej spożyć przed:
(DATA NA OPAKOWANIU LUB ZGRZEWIE)
waga netto 400 g
WSTĄŻKA
SPOSÓB GOTOWANIA:
Na 1/2 makaronu zagotować 4 l wody, osolić do smaku.
Makaron wrzucać powoli tak, aby nie przerwać wrzenia wody.
Gotować na wolnym ogniu.
Po ugotowaniu przelać obficie wodą.
Formy małe, drobne ok. 3 min.
Formy większe, grubsze ok. 7 min.

Zawartość 100 g produktu:
białko 8,7 g
tłuszcze 1,2 g
węglowodany ogółem 75,2 g
- w tym błonnik 0,2 g
wapń 15,0 mg
fosfor 94,0 mg
żelazo 0,2 mg
witamina B1 0,063 mg
witamina
1/AMD/98 zwyczajny<br>&lt;gap&gt;<br>Najlepiej spożyć przed:<br>(DATA NA OPAKOWANIU LUB ZGRZEWIE)<br>waga netto 400 g<br>WSTĄŻKA<br>SPOSÓB GOTOWANIA:<br>Na 1/2 makaronu zagotować 4 l wody, osolić do smaku.<br>Makaron wrzucać powoli tak, aby nie przerwać wrzenia wody.<br>Gotować na wolnym ogniu.<br>Po ugotowaniu przelać obficie wodą.<br>Formy małe, drobne ok. 3 min.<br>Formy większe, grubsze ok. 7 min.<br>&lt;gap&gt;<br>Zawartość 100 g produktu:<br>białko 8,7 g<br>tłuszcze 1,2 g<br>węglowodany ogółem 75,2 g<br>- w tym błonnik 0,2 g <br>wapń 15,0 mg<br>fosfor 94,0 mg<br>żelazo 0,2 mg <br>witamina B1 0,063 mg<br>witamina
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego