Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gładką masę. Nie przerywając ubijania, wąskim strumieniem powoli wlewaj rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Ubijaj jeszcze kilka minut, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita gładka masa. Dokładnie umyj i osącz na papierowym ręczniku owoce. Do tego deseru najlepiej nadają się miękkie owoce jagodowe: truskawki, poziomki, czarne jagody, porzeczki ewentualnie wiśnie bez pestek. Po kilka owoców wrzuć do pucharków lub salaterek i zalej przygotowanym kremem. Resztę owoców odłóż do dekoracji. Wstaw naczynia do lodówki na 2-3 godziny, by deser dobrze zastygł.
Przed podaniem nałóż do pucharków pozostałe owoce i posyp deser łuskanymi orzechami włoskimi. Możesz go również udekorować listkami
gładką masę. Nie przerywając ubijania, wąskim strumieniem powoli wlewaj rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Ubijaj jeszcze kilka minut, by wszystkie składniki dokładnie się połączyły i powstała jednolita gładka masa. Dokładnie umyj i osącz na papierowym ręczniku owoce. Do tego deseru najlepiej nadają się miękkie owoce jagodowe: truskawki, poziomki, czarne jagody, porzeczki ewentualnie wiśnie bez pestek. Po kilka owoców wrzuć do pucharków lub salaterek i zalej przygotowanym kremem. Resztę owoców odłóż do dekoracji. Wstaw naczynia do lodówki na 2-3 godziny, by deser dobrze zastygł.<br>Przed podaniem nałóż do pucharków pozostałe owoce i posyp deser łuskanymi orzechami włoskimi. Możesz go również udekorować listkami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego