Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
1/2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 puszka krewetek w sosie własnym (20 dag), 15 dag kalmarów, 15 dag filetów z soli (może też być certa lub sieja), 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 puszki zielonego groszku (20 dag), 1/2 puszki drobnej zielonej fasolki (tzw. flażoletki) lub 20 dag fasolki szparagowej, 1 zielona papryka (15 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 3 pomidory (30 dag), 1 cebula (12 dag), 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, 4 szklanki rosołu z kostki, 2 łyżki koperku, po 1 łyżeczce suszonego tymianku i cząbru, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz
Rybę i kalmary umyć. Kalmary
1/2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 puszka krewetek w sosie własnym (20 dag), 15 dag kalmarów, 15 dag filetów z soli (może też być certa lub sieja), 1 łyżka soku z cytryny, 1/2 puszki zielonego groszku (20 dag), 1/2 puszki drobnej zielonej fasolki (tzw. flażoletki) lub 20 dag fasolki szparagowej, 1 zielona papryka (15 dag), 1 czerwona papryka (15 dag), 3 pomidory (30 dag), 1 cebula (12 dag), 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, 4 szklanki rosołu z kostki, 2 łyżki koperku, po 1 łyżeczce suszonego tymianku i cząbru, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz<br>Rybę i kalmary umyć. Kalmary
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego