Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 33
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zł za parking pod ziemią dla gości hotelowych to też przesada. A poza tym było OK.
JJ



Dni Kuchni Tajskiej - Anielskie przysmaki

Jeszcze tylko do niedzieli skosztować będzie można specjałów tajskiej kuchni, która gości w zakopiańskich hotelach Orbis "Kasprowy" i "Giewont" od 12 sierpnia.
Ziołowa sałatka z ryżowym makaronem, kalmary faszerowane mięsem w sosie imbirowym, wołowina w sosie ostrygowym, gotowany banan w słodkim sosie kokosowym, to tylko niektóre z potraw przygotowywanych przez dwóch kucharzy z hotelu Hampton Inn w Bangkoku, co w języku Tajów oznacza po prostu Miasto Aniołów. Od kilku miesięcy jeżdżą oni po Polsce, propagując poprzez nasze żołądki ten
zł za parking pod ziemią dla gości hotelowych to też przesada. A poza tym było OK.<br>&lt;au&gt;JJ&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Dni Kuchni Tajskiej - Anielskie przysmaki&lt;/tit&gt;<br><br>Jeszcze tylko do niedzieli skosztować będzie można specjałów tajskiej kuchni, która gości w zakopiańskich hotelach Orbis "Kasprowy" i "Giewont" od 12 sierpnia.<br>Ziołowa sałatka z ryżowym makaronem, kalmary faszerowane mięsem w sosie imbirowym, wołowina w sosie ostrygowym, gotowany banan w słodkim sosie kokosowym, to tylko niektóre z potraw przygotowywanych przez dwóch kucharzy z hotelu Hampton Inn w Bangkoku, co w języku Tajów oznacza po prostu Miasto Aniołów. Od kilku miesięcy jeżdżą oni po Polsce, propagując poprzez nasze żołądki ten
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego