zetrzeć na jarzynowej tarce z dużymi otworami, dodać do masy wraz z rozpuszczonym i ostudzonym masłem, na końcu delikatnie połączyć masę z pianą z białek, wymieszać, masę włożyć do foremek posmarowanych tłuszczem, najlepiej masłem lub margaryną, piec ok. 25 min w temperaturze 180oC, wystawić z piekarnika, lekko przestudzić, wyjąć z foremek, na każdej babeczce ułożyć piramidkę z bakalii i kandyzowanych owoców, ozdobić polewą z białej czekolady.<br>Gwiazda ze śmietany<br>Składniki:<br><gap><br>Biszkopty ułożyć ścisło n dnie formy w kształcie gwiazdy, esencję herbacianą posłodzić, wymieszać z 2 łyżkami aromatycznego alkoholu, nasączyć biszkopty, żelatynę zalać małą ilością wody, rozpuścić, kremówkę schłodzić w lodówce, ubijać