Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
mąkę, lekko zrumienić. Zdjąć z ogni i wymieszać ze skórka pomarańczową, sokiem i cukrem. Rondel postawić na ogniu i, mieszając, gotować do zgęstnienia. Odstawić, by wystygło.
Uwaga!
Owoce o cienkiej skórce mogą wysuszać się podczas pieczenia.
3 Wydrążone skórki owinąć w folię do pieczenia i wstawić je do czterech małych foremek. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.
4 Foremki ustawić na blasze, wlać do nich masę pomarańczowa i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 minut. Po upieczeniu posypać wierzch sufletów cukrem pudrem, przybrać porzeczkami i natychmiast podawać.
Wypełnione masą, nieupieczone pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni
mąkę, lekko zrumienić. Zdjąć z ogni i wymieszać ze skórka pomarańczową, sokiem i cukrem. Rondel postawić na ogniu i, mieszając, gotować do zgęstnienia. Odstawić, by wystygło. <br>Uwaga!<br>Owoce o cienkiej skórce mogą wysuszać się podczas pieczenia.<br>3 Wydrążone skórki owinąć w folię do pieczenia i wstawić je do czterech małych foremek. Ubić białka i powoli połączyć z masą z pomarańczy.<br>4 Foremki ustawić na blasze, wlać do nich masę pomarańczowa i wstawić do piekarnika. Piec 20-25 minut. Po upieczeniu posypać wierzch sufletów cukrem pudrem, przybrać porzeczkami i natychmiast podawać.<br>Wypełnione masą, nieupieczone pomarańcze można przechowywać zamrożone nawet do 2 tygodni
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego