Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 39
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
z nadzieją czytałem plats á la carte: placek á la "Obrochtówka", zestaw surówek 20 zł, sznycel z jagnięcia, ryż pikantny, zestaw surówek 20 zł, baranina duszona z kością wg wagi - 8 zł/10 dkg, polędwica wołowa z jabłkami, frytki, chrzan za 24 zł, befsztyk wołowy z polędwicy po angielsku, pieczarki, frytki surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem więc podać zawijaniec podhalański z kopytkami i buraczki zasmażane za jedyne 16 zł.
Kucharz szóstym
z nadzieją czytałem &lt;foreign&gt;plats á la carte&lt;/&gt;: placek á la "Obrochtówka", zestaw surówek 20 zł, sznycel z jagnięcia, ryż pikantny, zestaw surówek 20 zł, baranina duszona z kością wg wagi - 8 zł/10 dkg, polędwica wołowa z jabłkami, frytki, chrzan za 24 zł, befsztyk wołowy z polędwicy po angielsku, pieczarki, frytki surówki 24 zł, kotlet schabowy cygański, frytki á 23 zł, i wiele, wiele innych, których nie wymienię z braku miejsca. Ja jednak nostalgicznie wracałem myślami do genialnej baraniny, jaką tu jadałem za późnego Gierka, kazałem więc podać &lt;orig&gt;zawijaniec&lt;/&gt; podhalański z kopytkami i buraczki zasmażane za jedyne 16 zł.<br>Kucharz szóstym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego