Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wciśnij na brzeg każdego pucharka lub miseczki. Posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem.
Sałatkę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
RADA: majonez możesz zastąpić naturalnym chudym jogurtem doprawionym do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.

DESER
PTASIE MLECZKO

Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 485 kcal
40 g żelatyny,
150 g wody,
10 jajek,
1 szklanka cukru,
300 g masła,
1 szklanka mleka,
1 łyżka stołowa mąki,
50 g tartej czekolady,
kilka orzechów włoskich,
kilka migdałów,
kilka rodzynek,
owoce do dekoracji
Żelatynę dokładnie wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 30 minut, by napęczniała.
Starannie oddziel żółtka od
wciśnij na brzeg każdego pucharka lub miseczki. Posyp drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki, koperkiem lub szczypiorkiem.<br>Sałatkę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.<br>RADA: majonez możesz zastąpić naturalnym chudym jogurtem doprawionym do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.<br>&lt;gap&gt; <br>DESER<br>PTASIE MLECZKO<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 485 kcal<br>40 g żelatyny,<br>150 g wody,<br>10 jajek,<br>1 szklanka cukru,<br>300 g masła,<br>1 szklanka mleka,<br>1 łyżka stołowa mąki, <br>50 g tartej czekolady,<br>kilka orzechów włoskich,<br>kilka migdałów,<br>kilka rodzynek,<br>owoce do dekoracji<br>Żelatynę dokładnie wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 30 minut, by napęczniała.<br>Starannie oddziel żółtka od
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego