Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, po 1 min wyjąć i osączyć. Szynkę pokroić na kawałki i dwa razy zemleć. Jajka obrać. Masło zmiksować, dodać szynkę, jajka oraz cebulę i zmiksować na krem. Do musu włożyć groszek, koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 1/2 godz.
Przygotować galaretę: żelatynę zalać winem i pozostawić na 20 min. Do gorącego wywaru dodać napęczniałą żelatynę i rozpuścić. Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3 cm od ścianek miski. Wlać zimny wywar tak, aby całkowicie pokrył masę. Gdy galareta
przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, po 1 min wyjąć i osączyć. Szynkę pokroić na kawałki i dwa razy zemleć. Jajka obrać. Masło zmiksować, dodać szynkę, jajka oraz cebulę i zmiksować na krem. Do musu włożyć groszek, koperek, wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 1/2 godz.<br>Przygotować galaretę: żelatynę zalać winem i pozostawić na 20 min. Do gorącego wywaru dodać napęczniałą żelatynę i rozpuścić. Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3 cm od ścianek miski. Wlać zimny wywar tak, aby całkowicie pokrył masę. Gdy galareta
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego