Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.
Mus brzoskwiniowy
Składniki:

Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.
Babeczki makowe
Składniki:

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie
180oC, wyjąć z papierem, usunąć go po wystudzeniu, można połać lukrem, posypać orzechami.<br>Mus brzoskwiniowy<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Galaretki rozpuścić w połowie wody przewidzianej w przepisie, odstawić w chłodne miejsce, żeby stężały, morele i brzoskwinie osaczyć z zalewy, zmiksować (kilka polówek zostawić do dekoracji) wlać zalewę z owoców, wymieszać, połączyć z tężeje galaretką, masę przełożyć do formy przepłukanej zimną woda, wstawić do lodówki, zastudzony deser wyjąć, zanurzając formę na moment w gorącej wodzie. Ozdobić rozetkami ubitej śmietanki i pozostawionymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty.<br>Babeczki makowe<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, mak przepłukać, przelać na sicie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego