Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
zmieszać.
3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać do miseczek. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.
4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić je do góry dnem na deserowe talerzyki.
5 Pozostał galaretkę rozpuścić, potem pozwolić jej ostygnąć. Dookoła galaretki zrobić na talerzyku wianek z mleczka. Gdy reszta galaretki ostygnie, ale jeszcze nam stężeje, ozdobić mleczny sos kroplami galaretki. Następnie za pomocą wykałaczki upodobnić je do serduszek.
Szef kuchni radzi
Przed wyłożeniem galaretki na talerzyki, przepłucz je zimną wodą. Wtedy łatwiej będzie umieścić
zmieszać.<br>3 6 miseczek o pojemności 300 ml przepłukać zimną wodą. Odłożyć 6 łyżek galaretki do osobnego naczynia, resztę wlać do miseczek. Wstawić do lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.<br>4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić je do góry dnem na deserowe talerzyki.<br>5 Pozostał galaretkę rozpuścić, potem pozwolić jej ostygnąć. Dookoła galaretki zrobić na talerzyku wianek z mleczka. Gdy reszta galaretki ostygnie, ale jeszcze nam stężeje, ozdobić mleczny sos kroplami galaretki. Następnie za pomocą wykałaczki upodobnić je do serduszek.<br>Szef kuchni radzi<br>Przed wyłożeniem galaretki na talerzyki, przepłucz je zimną wodą. Wtedy łatwiej będzie umieścić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego