g masła,<br>200 g twarogu,<br>100 g żółtego sera,<br>170 ml śmietany,<br>4 jajka,<br>3 łyżki stołowe mąki,<br>1/4 łyżeczka startej gałki muszkatołowej,<br>sól i czarny pieprz,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>1 łyżka stołowa kaszy manny<br>Sos:<br>25 g masła,<br>2 łyżki stołowe mąki,<br>0,5 szklanki śmietany,<br>szczypta gałki muszkatołowej,<br>sól, pieprz do smaku<br>rozgrzej piekarnik. Umyte i osączone brokuły podziel na mniejsze różyczki i ułóż w salaterce. Dodaj olej, śmietanę, pokruszony twaróg, rozkłócone jajka, mąkę i gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku i jeszcze raz wymieszaj.<br>Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i posyp kaszą manną. Przełóż