Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą masę, nie dopuszczając do zagotowania.
Ugotowany al dente makaron włożyć do garnka z sosem, wsypać posiekaną szałwię i, mieszając, chwilę podgrzewać na małym ogniu.
Przełożyć na ogrzany półmisek i natychmiast podawać.

Fritatta con creste di gallo
40 dag creste di gallo lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego parmezanu, 5 dag masła, 2 łyżki oliwy, dojrzały pomidor, pół łyżeczki posiekanej szałwi, sól
CO TO JEST FRITATTA?
To rodzaj omletu bardzo podobnego do hiszpańskiej tortilli. Fritattę smaży się jak tortillę, to znaczy ubite jajka miesza
małym ogniu, mieszając, aż sery się roztopią i utworzą jednolitą masę, nie dopuszczając do zagotowania.<br>Ugotowany al dente makaron włożyć do garnka z sosem, wsypać posiekaną szałwię i, mieszając, chwilę podgrzewać na małym ogniu.<br>Przełożyć na ogrzany półmisek i natychmiast podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Fritatta con &lt;name type="prod"&gt;creste di gallo&lt;/&gt;<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;creste di gallo&lt;/&gt; lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 5 dag masła, 2 łyżki oliwy, dojrzały pomidor, pół łyżeczki posiekanej szałwi, sól<br>CO TO JEST FRITATTA?<br>To rodzaj omletu bardzo podobnego do hiszpańskiej tortilli. Fritattę smaży się jak tortillę, to znaczy ubite jajka miesza
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego