Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
do potrawy, to jak świeży maquillage dla cery - dodaje urody, smaku, pikanterii, odmienia, tuszuje braki.
Jeśli więc po raz któryś tam, zdecydujemy się na makaron, ryż, kluski czy jajka, lub gdy dopadniemy w sklepie jakiś nieatrakcyjny kawałek mięsa - pomyślmy o przygotowaniu dobrego sosu. Pamiętajmy, że musi być przede wszystkim idealnie gładki, nie za rzadki i nie za gęsty, o wyraźnym smaku i kolorze.
Wybierajmy z podanych poniżej przepisów (proporcje na 4 osoby).

SOS POMIDOROWY - AKSAMITNY
1 szklanka soku pomidorowego, 1 szklanka bulionu z kostki, rosołu lub wywaru z jarzyn, 2 łyżki (z niewielkim czubkiem) mąki, tyle samo masła lub margaryny Maja
do potrawy, to jak świeży maquillage dla cery - dodaje urody, smaku, pikanterii, odmienia, tuszuje braki.<br>Jeśli więc po raz któryś tam, zdecydujemy się na makaron, ryż, kluski czy jajka, lub gdy dopadniemy w sklepie jakiś nieatrakcyjny kawałek mięsa - pomyślmy o przygotowaniu dobrego sosu. Pamiętajmy, że musi być przede wszystkim idealnie gładki, nie za rzadki i nie za gęsty, o wyraźnym smaku i kolorze.<br>Wybierajmy z podanych poniżej przepisów (proporcje na 4 osoby).<br><br>&lt;tit1&gt;SOS POMIDOROWY - AKSAMITNY&lt;/tit1&gt;<br>1 szklanka soku pomidorowego, 1 szklanka bulionu z kostki, rosołu lub wywaru z jarzyn, 2 łyżki (z niewielkim czubkiem) mąki, tyle samo masła lub margaryny Maja
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego