Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mielenia mięsa i podsmaż na oleju, razem z drobno posiekaną cebul, dopraw solą i czarnym i czerwonym pieprzem do smaku. Farsz powinien być lekko pikantny.
Ugotuj ziemniaki na półmiękko i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.
Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.
Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż
mielenia mięsa i podsmaż na oleju, razem z drobno posiekaną cebul, dopraw solą i czarnym i czerwonym pieprzem do smaku. Farsz powinien być lekko pikantny.<br>Ugotuj ziemniaki na półmiękko i jeszcze gorące dokładnie rozgnieć drewnianym tłuczkiem. Dodaj roztopione masło i jajko, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj na gładkie puree.<br>Z masy ziemniaczanej uformuj zgrabne, niezbyt duże kulki, do środka każdej z nich włóż przygotowany farsz mięsny.<br>Na patelni z wysokimi brzegami mocno rozgrzej olej. Kulki ziemniaczane lekko spłaszcz i opanieruj je w mące lub tartej bułce, możesz też użyć gotowej panierki. Krokiety smaż na mocno rozgrzanym oleju, aż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego