Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do smaku szczyptą imbiru, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
* Czerstwą bulkę pokroić w kostkę, obsmażyć na suchej patelni lub upiec w piekarniku. Posypać szczyptą gałki muszkatołowej.
* Zupę wlać do talerzy i posypać posiekaną natką. Podawać razem z grzankami.
***
Składniki: mała główka białej kapusty (ok. 1kg) , 2 średnie cebule, 3 jajka, sól, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, bulka tarta oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.
Przygotowanie:
* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.
* Obrane cebule posiekać i
gotować, póki nie wypłyną na powierzchnię. Zupę doprawić do smaku szczyptą imbiru, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem.<br>* Czerstwą bulkę pokroić w kostkę, obsmażyć na suchej patelni lub upiec w piekarniku. Posypać szczyptą gałki muszkatołowej.<br>* Zupę wlać do talerzy i posypać posiekaną natką. Podawać razem z grzankami.<br>***<br>Składniki: mała główka białej kapusty (ok. 1kg) , 2 średnie cebule, 3 jajka, sól, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, bulka tarta oraz mąka do panierowania, 4 łyżki oleju.<br>Przygotowanie:<br>* Umytą i oczyszczona kapustę podzielić na ćwiartki i gotować w niewielkiej ilości osolonej wody, aż będzie miękka.<br>* Obrane cebule posiekać i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego