Dla kogoś, "kto chce spróbować kuchni regionalnej", "na dobry obiad ze znajomymi". "Polecane przez znajomych rydze były smaczne, niestety mało i drogie". Za to "kelnerki ubrane w stroje ludowe" obsługują "szybko". Wewnątrz "drewno, drewno, drewno" i "dużo miejsca", ale "źle rozplanowana przestrzeń", i przy niektórych stolikach "ciągnie od drzwi". Wieczorami "gra kapel góralska n żywo", a gośćcie przychodzą "na herbatę z prądem albo piwo", ale raczej ci "dobrze zarabiający".<br>KARCZMA REDYKOŁKA<br><gap><br>"Restauracja w zakopiańskiej chacie". "Trzy izby", a w nich "tradycyjne rzeźbione meble", "haftowane serwety", "ludowe rzeźby" i duży kominek. "Sporo miejsca, nie ma ścisku". Można spokojnie zjeść "kotlet Redykołka" albo