pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać z sokiem wyciśniętym z pomarańczy, połączyć z rozpuszczoną żelatyną, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać składniki w miseczkach, wstawić do lodówki, by stężały.<br><br><tit>Szaszłyki z grejpfrutem</><br><gap><br>Mięso z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć solą, pieprzem i bazylia, skropić olejem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce, grejpfrut wyszorować, obrać ze skórki, oddzielić białą błonkę, pokroić w dość dużą kostkę, na drewniane szpadki nadziewać na przemian po kawałku mięsa z kurczaka i grejpfruta wstawić do