Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.
Zupa grochowa z grzankami, mortadela w cieście
* Czas przygotowania zupy 50 minut
* Czas przygotowania II dania 15 minut
Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 kromki czerstwego chleba, listek laurowy, szczypta suszonego cząbru, łyżka majeranku, sól, pieprz, łyżka
w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.<br>* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.<br>* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa grochowa z grzankami&lt;/&gt;, &lt;name type="prod"&gt;mortadela w cieście&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 15 minut<br>Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 kromki czerstwego chleba, listek laurowy, szczypta suszonego cząbru, łyżka majeranku, sól, pieprz, łyżka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego