Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
układać warstwami nasączone biszkopty i krem (ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3 h, przed podaniem posypać kakao.

Sałatka jarzynowa
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Świeże warzywa i ziemniaki w mundurkach ugotować, ostudzone obrać ze skórki. Ugotowane warzyw, obrane jaja, jabłko, ogórki, grzybki i cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Przyprawić do smaku, wszystkie składniki wymieszać. Ułożyć na salaterce, oblać resztą majonezu. Przybrać cząstkami pomidora, talarkami jajka i natką.
Gotowe. Smacznego!

Barszcz wigilijny
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na pół godziny, następnie ugotować ( w tej samej wodzie) z włoszczyzną na
układać warstwami nasączone biszkopty i krem (ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3 h, przed podaniem posypać kakao.<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka jarzynowa<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Świeże warzywa i ziemniaki w mundurkach ugotować, ostudzone obrać ze skórki. Ugotowane warzyw, obrane jaja, jabłko, ogórki, grzybki i cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Przyprawić do smaku, wszystkie składniki wymieszać. Ułożyć na salaterce, oblać resztą majonezu. Przybrać cząstkami pomidora, talarkami jajka i natką.<br>Gotowe. Smacznego!<br>&lt;gap&gt;<br>Barszcz wigilijny<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na pół godziny, następnie ugotować ( w tej samej wodzie) z włoszczyzną na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego