Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w żaroodpornym naczyniu.
Oliwę zmieszać z siekaną natką, ziołami, solą i pieprzem.
Polać nią warzywa i opiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 150&730;C
przez 40-50 minut.

Paella
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
900 g mięsa z piersi i udek kurczaka
450 g mięsa z królika
225 g zielonego groszku
110 g czerwonej papryki, 2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1,2 l wody, szczypta szafranu
450 g ryżu
Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić pokrojone na kawałki mięso z kurczaka i królika oraz dodać szczyptę soli.
Smażyć, aż mięso się zrumieni.
Następnie dodać groszek, pokrojoną na paski
w żaroodpornym naczyniu.<br>Oliwę zmieszać z siekaną natką, ziołami, solą i pieprzem.<br>Polać nią warzywa i opiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 150&730;C<br>przez 40-50 minut.<br><br>&lt;tit&gt;Paella&lt;/&gt;<br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>900 g mięsa z piersi i udek kurczaka<br>450 g mięsa z królika<br>225 g zielonego groszku<br>110 g czerwonej papryki, 2 ząbki czosnku<br>1/2 łyżeczki słodkiej papryki<br>1,2 l wody, szczypta szafranu<br>450 g ryżu<br>Na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić pokrojone na kawałki mięso z kurczaka i królika oraz dodać szczyptę soli.<br>Smażyć, aż mięso się zrumieni.<br>Następnie dodać groszek, pokrojoną na paski
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego