Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.<br>RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny.<br>WARZYWA<br><name type="prod">GALARETKA JARZYNOWA</><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 45 min 248 kcal<br>500 g kalafiora,<br>2 spore marchewki,<br>mała puszka zielonego groszku, <br>duży korzeń selera,<br>2 łyżki stołowe soku z cytryny,<br>żelatyna,<br>zielenina,<br>sól,<br>2-2,5 szklanki bulionu,<br>ugotowane n twardo jajko,<br>pomidor<br>Kalafiora ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Szybciej się ugotuje, jeśli wcześniej podzielisz go na mniejsze różyczki. Obraną marchewkę i seler również ugotuj i ostudzone obierz, a