Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.
Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min. Wlać piwo i wino, a jeśli gulasz jest zbyt gęsty dodać jeszcze trochę rosołu lub wody. Gotować razem przez 5 min.
DUŻO: BIAŁKA, WITAMIN Z GRUPY B
Dobra rada!
Zamiast z ziemniakami, można podać gulasz z kaszą gryczana lub jęczmienną. Warto jeść ją w
pokroić w kostkę i wysmażyć w rondlu. Dodać pokrojone mięso, usmażyć na ostrym ogniu. Wrzucić posiekaną cebulę, dusić pod przykryciem 2-3 min. wymieszać, podlać rosołem, wsypać łyżkę soli i paprykę. Pieprz, ziele angielskie i listek laurowy zawiązać w kawałeczek gazy dodać do mięsa.<br>Dusić 50 min, wyjąć przyprawy. Do gulaszu dodać pokruszony chleb, gotować kilka min. Wlać piwo i wino, a jeśli gulasz jest zbyt gęsty dodać jeszcze trochę rosołu lub wody. Gotować razem przez 5 min.<br>DUŻO: BIAŁKA, WITAMIN Z GRUPY B<br>Dobra rada!<br>Zamiast z ziemniakami, można podać gulasz z kaszą gryczana lub jęczmienną. Warto jeść ją w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego