g cukru, 2 kieliszki likieru jajecznego<br>Do nasączenia<br>szklanka mocnego naparu herbaty, 2 łyżki soku z cytryny, kieliszek araku<br>Do dekoracji<br>cukier puder, ruloniki z czekolady<br>Żółtka utrzeć z cukrem. Dosypać mąkę i czekoladę. Połączyć z pianą z białek, rozpuszczonym. Letnim masłem i rumem. Piec w 180oC. Przekroić i nasączyć herbatą z sokiem z cytryny i arakiem. Przełożyć masłem utartym z cukrem, stopioną czekoladą i likierem. Posmarować wierzch oraz boki. Udekorować rulonikami z czekolady. Posypać cukrem pudrem.<br>Bezowy z bitą śmietaną<br><gap><br>4 białka, szklanka cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, sól<br>Dekoracja<br>1/2 bitej śmietany, 4 łyżki syropu klonowego, 50 g płatków