Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.
Z białą czekoladą

Ciasto
140 g mąki pszennej, 80 g mąki ziemniaczanej, 60 g masła, niepełna szklanka cukru,, 7 jajek, skórka starta z 1/2 cytryny
Krem
150 g twarożku homogenizowanego, 2 łyżki żelatyny, 50 g białej czekolady, 3 żółtka, jajko,, 4 łyżki cukru, sok z 1/2 cytryny, 1/2 l bitej śmietany, 4 łyżki likieru pomarańczowego
Dekoracja
ruloniki czekoladowe, ok. 75 g białej czekolady
Jajka ubić n parze z cukrem i skórką cytrynową. Połączyć z obydwiema mąkami i rozpuszczonym
Resztą przełożyć tort i wysmarować boki. Wierzch tortu udekorować rozetkami z pozostałej masy. Przybrać rulonami z czekolady. Posypać pozostałą kawą.<br>Z białą czekoladą<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>140 g mąki pszennej, 80 g mąki ziemniaczanej, 60 g masła, niepełna szklanka cukru,, 7 jajek, skórka starta z 1/2 cytryny<br>Krem<br>150 g twarożku homogenizowanego, 2 łyżki żelatyny, 50 g białej czekolady, 3 żółtka, jajko,, 4 łyżki cukru, sok z 1/2 cytryny, 1/2 l bitej śmietany, 4 łyżki likieru pomarańczowego<br>Dekoracja<br>ruloniki czekoladowe, ok. 75 g białej czekolady<br>Jajka ubić n parze z cukrem i skórką cytrynową. Połączyć z obydwiema mąkami i rozpuszczonym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego