Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pokrój wzdłuż w plastry o grubości około 1 centymetra. Posyp je solą i pieprzem i z obu stron podsmaż każdy plaster na mocno rozgrzanym oleju. Żółty ser (najlepiej pikantny) zetrzyj n tarce z dużymi otworami, dodaj do niego drobno posiekane lub zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek orz majonez. Dokładnie wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki sposób przygotuj pozostałe roladki, aż do wyczerpania składników.
Roladki ułóż w głębokim rondlu lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zalej dwiema łyżkami
pokrój wzdłuż w plastry o grubości około 1 centymetra. Posyp je solą i pieprzem i z obu stron podsmaż każdy plaster na mocno rozgrzanym oleju. Żółty ser (najlepiej pikantny) zetrzyj n tarce z dużymi otworami, dodaj do niego drobno posiekane lub zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek orz majonez. Dokładnie wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki sposób przygotuj pozostałe roladki, aż do wyczerpania składników.<br>Roladki ułóż w głębokim rondlu lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zalej dwiema łyżkami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego