Wyjąc. Na tym samym oleju podsmażyć najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym marynowało się mięso. Chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i śmietaną.<br>Do sosu włożyć steki. Posypać ziarenkami pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.<br>Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem<br><gap><br>pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki<br>Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem