Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3 cm od ścianek miski. Wlać zimny wywar tak, aby całkowicie pokrył masę. Gdy galareta zastygnie, miskę owinąć ścierką zmoczoną gorącą wodą i po chwili wyłożyć galaretę na talerz.
Przygotować sos: jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać ze śmietaną, chrzanem, miodem, whisky, sokiem i skórką z pomarańczy. Przyprawić solą.
Wokół musu ułożyć liście sałaty. Połowę cytryny przekroić na 4 części. Pomidor pokroić na ósemki. Jajko pokroić na 6 części. Mus przybrać cząstkami cytryny, jajka i pomidora. Podawać z
Do salaterki wlać wywar na wysokość 3 cm i pozostawić do zastygnięcia. Na stężałej galarecie ułożyć mus w odległości 3 cm od ścianek miski. Wlać zimny wywar tak, aby całkowicie pokrył masę. Gdy galareta zastygnie, miskę owinąć ścierką zmoczoną gorącą wodą i po chwili wyłożyć galaretę na talerz.<br>Przygotować sos: jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać ze śmietaną, chrzanem, miodem, whisky, sokiem i skórką z pomarańczy. Przyprawić solą.<br>Wokół musu ułożyć liście sałaty. Połowę cytryny przekroić na 4 części. Pomidor pokroić na ósemki. Jajko pokroić na 6 części. Mus przybrać cząstkami cytryny, jajka i pomidora. Podawać z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego