natka, sól, pieprz<br>sos cytrynowy<br>sok z 2 cytryn, 8 łyżek oleju, 2 pomidory, ząbek czosnku, natka, sól, pieprz, cukier<br>Sos imbirowy<br>Marchewka, łyżka oleju sezamowego, łyżka oleju słonecznikowego, ocet winny, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki imbiru, pęczek szczypiorku, szczypt ostrej papryki, sól, pieprz<br>Sos curry<br>2 dymki, winne jabłko, szklanka śmietanki, 2-3 łyżeczki curry, łyżka masła, sól, pieprz<br>Z włoszczyzny, wina, 1/2 szklanki wody i przypraw ugotować wywar. Odcedzić.<br>Warzywa na farsz oczyścić, ewentualnie posiekać z czosnkiem i podsmażyć na maśle. Kajzerkę zalać ciepłym mlekiem, zmiksować. Wymieszać z jajkiem, warzywami i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą