Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
surowo. Można je jeść w "koglu-moglu", można łykać surowe. Bardzo smaczne są jajeczka roztarte z miodem lub sokiem, np. wiśniowym. Jajeczko z paroma kroplami cytryny lub soku z pomarańczy będzie n pewno znakomitym przysmakiem dla dzieci, zaś kilka kropel koniaku dodane do "kogla-mogła" przekona Pana Domu do spożywania jajeczek przepiórczych. Trzeba tylko pamiętać, że dorosły nie powinien jeść w stanie surowym więcej niż pięć jajeczek dziennie. Jest to bowiem potężny zastrzyk witaminowy. Dzieci oczywiście mniej.
Można jeść również jajeczka gotowane. Na miękko gotujemy je pół minuty, na twardo - półtorej do dwóch minut. Jajecznicę sporządzamy na małej ilości tłuszczu, albo
surowo. Można je jeść w "koglu-moglu", można łykać surowe. Bardzo smaczne są jajeczka roztarte z miodem lub sokiem, np. wiśniowym. Jajeczko z paroma kroplami cytryny lub soku z pomarańczy będzie n pewno znakomitym przysmakiem dla dzieci, zaś kilka kropel koniaku dodane do "kogla-mogła" przekona Pana Domu do spożywania jajeczek przepiórczych. Trzeba tylko pamiętać, że dorosły nie powinien jeść w stanie surowym więcej niż pięć jajeczek dziennie. Jest to bowiem potężny zastrzyk witaminowy. Dzieci oczywiście mniej.<br>Można jeść również jajeczka gotowane. Na miękko gotujemy je pół minuty, na twardo - półtorej do dwóch minut. Jajecznicę sporządzamy na małej ilości tłuszczu, albo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego