Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać ubite jajka i znowu dokładnie wymieszać. Odstawić na chwile żeby się zmacerowało. Przygotować teflonową patelnie o średnicy ok. 25 cm, nadającą się do użycia w piekarniku. Rozgrzać w niej łyżkę oliwy i wlać masę jajeczną. Gotować 10 minut na małym ogniu nie mieszając (powinno zgęstnieć). Po tym czasie całość wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 15 minut. Gotowa frittata powinna mieć brązowy wierzch. Podawać na ciepło lub zimno.
sałatka grecka

Opakowanie sera Feta z Mlekovity, 4 pomidory, 2 zielone papryki, 1 ogórek, 1 cebula
do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać ubite jajka i znowu dokładnie wymieszać. Odstawić na chwile żeby się zmacerowało. Przygotować teflonową patelnie o średnicy ok. 25 cm, nadającą się do użycia w piekarniku. Rozgrzać w niej łyżkę oliwy i wlać masę jajeczną. Gotować 10 minut na małym ogniu nie mieszając (powinno zgęstnieć). Po tym czasie całość wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 15 minut. Gotowa frittata powinna mieć brązowy wierzch. Podawać na ciepło lub zimno.<br>sałatka grecka<br><br>Opakowanie sera &lt;name type="prod"&gt;Feta&lt;/&gt; z &lt;name type="org"&gt;Mlekovity&lt;/&gt;, 4 pomidory, 2 zielone papryki, 1 ogórek, 1 cebula
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego