Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ostudzić, mus wymieszać z galaretka rozpuszczoną w 1 szklance wody, słodzoną masę wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ozdobić ubitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.
Dekoracje na choinkę
Składniki:

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać przyprawę do piernik, cukier puder i sodę oczyszczoną, wlać podrumieniony w rondelku miód, wbić 2 jajka, zagnieść jednolite ciasto, przykryć ściereczką, pozostawić n 3-4 godziny, ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, z części ciasta wyciąć foremką ciasteczka-choinki, z pozostałego aniołki, jeśli ciastka maj być wieszane n choince przed pieczeniem trzeb przewlec nitki, ciastka ułożyć na płaskiej blasze wyłożonej papierem pergaminowym, posmarować
ostudzić, mus wymieszać z galaretka rozpuszczoną w 1 szklance wody, słodzoną masę wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ozdobić ubitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.<br>Dekoracje na choinkę<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Na stolnicę wysypać mąkę, dodać przyprawę do piernik, cukier puder i sodę oczyszczoną, wlać podrumieniony w rondelku miód, wbić 2 jajka, zagnieść jednolite ciasto, przykryć ściereczką, pozostawić n 3-4 godziny, ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, z części ciasta wyciąć foremką ciasteczka-choinki, z pozostałego aniołki, jeśli ciastka maj być wieszane n choince przed pieczeniem trzeb przewlec nitki, ciastka ułożyć na płaskiej blasze wyłożonej papierem pergaminowym, posmarować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego