w kostkę. Zalać litrem wrzątku i gotować z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, soli i pieprzu, aż będą miękkie. <br>* Dodać posiekaną kiszoną kapustę i sok. Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić na oleju, zasmażyć z łyżką mąki, dodać do zupy. Zupę jeszcze raz zagotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką.<br>***<br>Składniki: 2 jajka, 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej, cebula, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 ząbki czosnku, 5-6 łyżek bułki tartej, szczypta soli i pieprzu, olej do smażenia.<br>Przygotowanie:<br>* Kaszę opłukać, osaczyć, zalać 4 szklankami wody i mieszając, zagotować. Przykryć i gotować na małym ogniu 20-25 minut, aż kasza będzie miękka i