Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jajka
1 puszka tuńczyka w oliwie, 4 pomidory
20 czarnych oliwek
250 g białych szparagów (świeżych lub konserwowanych)
6 łyżek stołowych oliwy Carbonell
1 łyżka stołowa soku z cytryny
sól, pieprz
Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie.
Obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka osączyć. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Szparagi (jeśli świeże) umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie.
Sałatę umyć i osuszyć.
Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Przyrządzić sos z oliwy, soku cytrynowego,
Soli, pieprzu i polać nim sałatę.
Ozdobić ćwiartkami jajek, pomidorami i szparagami.

Jesienna sałatka
500 g szparagów konserwowych
250 g fasolki szparagowej
jajka<br>1 puszka tuńczyka w oliwie, 4 pomidory<br>20 czarnych oliwek<br>250 g białych szparagów (świeżych lub konserwowanych)<br>6 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1 łyżka stołowa soku z cytryny<br>sól, pieprz<br>Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie.<br>Obrać, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo. Tuńczyka osączyć. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Szparagi (jeśli świeże) umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. <br>Sałatę umyć i osuszyć.<br>Wszystkie składniki włożyć do salaterki.<br>Przyrządzić sos z oliwy, soku cytrynowego, <br>Soli, pieprzu i polać nim sałatę.<br>Ozdobić ćwiartkami jajek, pomidorami i szparagami.<br><br>&lt;tit&gt;Jesienna sałatka&lt;/&gt;<br>500 g szparagów konserwowych<br>250 g fasolki szparagowej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego