Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do smaku,
koperek,
natka pietruszki
Wszystkie warzywa dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i ostrym nożem pokrój w cienkie plasterki. Z kapusty usuń wierzchnie liście, pozostałe oddziel od głąba. Pokrojone warzywa oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj ciasto. W głębokim naczyniu wymieszaj przegotowaną zimną wodę, szczyptę soli, wódkę, mąkę i surowe jajko. Dokładnie wszystko wymieszaj, a najlepiej ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą gęstą masę.
Na patelnię o wysokich brzegach wlej olej, postaw n ogniu i mono rozgrzej. Kolejno nabieraj widelcem pokrojone warzywa, zanurzaj je w cieście i podsmażaj na gorącym oleju ze wszystkich stron, z nabiorą jasnozłotego koloru. Usmażone warzywa wykładaj
do smaku,<br>koperek,<br>natka pietruszki<br>Wszystkie warzywa dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i ostrym nożem pokrój w cienkie plasterki. Z kapusty usuń wierzchnie liście, pozostałe oddziel od głąba. Pokrojone warzywa oprósz solą i pieprzem.<br>Przygotuj ciasto. W głębokim naczyniu wymieszaj przegotowaną zimną wodę, szczyptę soli, wódkę, mąkę i surowe jajko. Dokładnie wszystko wymieszaj, a najlepiej ubij mikserem lub trzepaczką na jednolitą gęstą masę.<br>Na patelnię o wysokich brzegach wlej olej, postaw n ogniu i mono rozgrzej. Kolejno nabieraj widelcem pokrojone warzywa, zanurzaj je w cieście i podsmażaj na gorącym oleju ze wszystkich stron, z nabiorą jasnozłotego koloru. Usmażone warzywa wykładaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego