Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.
Słoninę lub boczek pokrój w cienkie długie paseczki i naszpikuj nimi serca.
Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania, zalej bulionem, w którym się gotowały, i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż na sercach utworzy się apetyczna, rumiana skórka.
Przygotuj sos. Białe wino wytrawne dokładnie, by nie było grudek, wymieszaj z mąką, dodaj podsmażony
w lekko osolonej wodzie. Wyjmij z wody, osacz i odstaw, by ostygły. Kiedy będą zimne, ostrym nożem ponacinaj je w kilku miejscach.<br>Słoninę lub boczek pokrój w cienkie długie paseczki i naszpikuj nimi serca.<br>Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania, zalej bulionem, w którym się gotowały, i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż na sercach utworzy się apetyczna, rumiana skórka.<br>Przygotuj sos. Białe wino wytrawne dokładnie, by nie było grudek, wymieszaj z mąką, dodaj podsmażony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego