Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 43
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
udek Kuchmistrza Ropucha - 2,5 zł/10 g. W ojczyźnie smażonych żab, Francji, delikatne mięso płazów spożywane jest w towarzystwie lekkiego białego wina, którego próżno szukać w karcie naszego dzisiejszego bohatera. W wersji á la polonaise, żaby popijamy więc herbatą ekspresową ze szklanek.
Mimo wszystko bohatersko brnęliśmy dalej. Kiełbasa po juhasku - 6 zł, biała kiełbasa "Ku Dziurze" - 6 zł, kotlet schabowy panierowany - 8 zł, schabowy po parysku również za 8 zł, szpadki schabowe w tej samej cenie, kotlet "Trzy Kominy" w cenie 16 zł, jagnię duszone z kością, które możemy dostać za 0,7zł/10g i in. Dla biegłych w sztuce
udek Kuchmistrza Ropucha - 2,5 zł/10 g. W ojczyźnie smażonych żab, Francji, delikatne mięso płazów spożywane jest w towarzystwie lekkiego białego wina, którego próżno szukać w karcie naszego dzisiejszego bohatera. W wersji &lt;foreign&gt;á la polonaise&lt;/&gt;, żaby popijamy więc herbatą ekspresową ze szklanek.<br>Mimo wszystko bohatersko brnęliśmy dalej. Kiełbasa po juhasku - 6 zł, biała kiełbasa "Ku Dziurze" - 6 zł, kotlet schabowy panierowany - 8 zł, schabowy po parysku również za 8 zł, szpadki schabowe w tej samej cenie, kotlet "Trzy Kominy" w cenie 16 zł, jagnię duszone z kością, które możemy dostać za 0,7zł/10g i in. Dla biegłych w sztuce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego