Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
żółtka z cukrem na kogiel-mogiel. Gdy już będą utarte na gładka masę, dodać stopniowo mascarpone i dalej ubijać na gładką puszystą masę.
Sposób przyrządzenia:
Do kawy dodać koniak. W głębokim naczyniu układać warstwami nasączone biszkopty i krem (ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3 h, przed podaniem posypać kakao.

Sałatka jarzynowa
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Świeże warzywa i ziemniaki w mundurkach ugotować, ostudzone obrać ze skórki. Ugotowane warzyw, obrane jaja, jabłko, ogórki, grzybki i cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Przyprawić do smaku, wszystkie składniki wymieszać. Ułożyć na salaterce, oblać resztą majonezu. Przybrać
żółtka z cukrem na kogiel-mogiel. Gdy już będą utarte na gładka masę, dodać stopniowo mascarpone i dalej ubijać na gładką puszystą masę.<br>Sposób przyrządzenia:<br>Do kawy dodać koniak. W głębokim naczyniu układać warstwami nasączone biszkopty i krem (ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3 h, przed podaniem posypać kakao.<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka jarzynowa<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzenia:<br>Świeże warzywa i ziemniaki w mundurkach ugotować, ostudzone obrać ze skórki. Ugotowane warzyw, obrane jaja, jabłko, ogórki, grzybki i cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Przyprawić do smaku, wszystkie składniki wymieszać. Ułożyć na salaterce, oblać resztą majonezu. Przybrać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego